Cât de mult ne dorim acest imn?

on

Lumini stinse pe „Tineretului” şi linişte desăvârşită. Acordurie de început ale melodiei „Andri Popa” încep să se audă, dar nimeni nu-şi poate da seama cu exactitate de unde vine sunetul. Pe toată linia Tribunei a II-a şi la Peluză torţe roşii luminează obscurul, apoi o voce  va ridica părul în cap a mii şi mii de spectatori. „În oraşul de sub Tâmpa, este o echipă mare”, îşi va începe Mircea Baniciu numărul, în timp ce reflectorul aţintit asupra sa luminează nu doar un om cu o chitară, ci o întreagă istorie a unui club de fotbal şi a unui oraş. După aproape 40 de ani, la meciul cu Dinamo din etapa a III-a, avem toate şansele să auzim în premieră imnul echipei noastre cântat live pe „Tineretului” de însuşi omul care, într-un fel, a stat la baza creării lui.

Pentru ca toată povestea asta să se întâmple cu adevărat e nevoie, ca de obicei, de bani. Nu vă mint, e vorba de mulţi bani. Clubul FC Braşov şi alţi sponsori vor oferi partea lor. Marian Olaianos a reuşit să-l convingă pe Mircea Baniciu să-şi întoarcă faţa spre oraşul care de aproape 4 decenii a transformat cel mai celebru cântec al formaţiei Phoenix în imn al echipei sale de fotbal. Dar acesta imn nu va putea exista fără implicarea noastră, a suporterilor. Ne-am unit în atâtea şi atâtea meciuri vocile pentru a face acest imn să existe, să se audă, acum e momentul să ne unim într-un alt mod pentru a-l face să existe şi dincolo de stadion.

Liga Suporterilor Stegari face în acest sens un apel la toţi cei care pot contribui financiar, să doneze o sumă, cât de mică, în contul afişat mai jos, pentru ca „În oraşul de sub Tâmpa” să se-audă la începutul lunii august pe „Tineretului”, şi ca mai apoi fiecare „stegar” să aibă în raftul său, bine pus deoparte, CD-ul cu probabil cel mai frumos imn al unei echipe de fotbal din România. Hai Steagu’ !

Cont bancar: RO 22 BRDE 080 SV 7993234 0800

12 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. ditzu spune:

  Ma gandesc ca ar trebui ca la meciul cu Severinul sa fie puse la fiecare tribuna cate o urna unde cei care vor sa lase niste bani pt realizarea imnului…sunt sigur ca va avea mai mult succes decat contul bancar 🙂

 2. Ne gândim la cât mai multe metode. Varianta cu contul e foarte bună în special pentru cei care nu se află în Braşov sau în ţară dar vor să contribuie la realizarea acestui proiect.

 3. adamache spune:

  Nu stiu cati bani se pot strange asa prin donatii… la ce ati putea sa va ganditi, e sa vindeti acel cd si banii stransi din vanzari se intorc la dl Baniciu. Deci tot suporterii contribuie cu bani dar la cumparare, cu cate 10-15ron sau cat va ganditi sa coste. Daca se vand 3000 de cd-uri (pe parcusul a 3-4-5 meciuri de zicem) … se strang niste bani seriosi…

  1. Evident că nu ne propunem să plătim toate costurile acestei acţiuni exclusiv prin donaţiile suporterilor. Cine doreşte, însă, să contribuie şi are posibilitea s-o facă, are la dispoziţie contul din articol. Până l-a comercializarea CD-urilor trebuie mai întâi ca melodia să existe, iar acum ne ocupăm de acest prim pas.

 4. Ilie Birt spune:

  Asta e cea mai buna veste pe care o aud anul acesta! Stegari strangeti randurile echipa are nevoie de noi! Hai Steagu’!!
  PS: Se pot depune banii pe cont in valuta euro/dolar?

 5. stegar spune:

  de cati bani este nevoie ?

 6. @Ilie Birt: Da, se poate.

  @Stegar: Destul de mulţi.

 7. manu spune:

  *** de euro de la noi(suporterii)?

  1. Băi, sunteţi culmea! Citiţi şi restul comentariilor. Banii nu vin doar de la suporteri, participă şi clubul, şi nişte sponsori, şi Olaianos. E vorba doar ca şi noi să facem un efort să strângem o sumă, acolo, oricât ar fi, să nu fim pasivi.

 8. io spune:

  urne pe stadion.si un sfat daca mi se permite:in etapa 2 la inceputul meciului la pauza si la final crainicul stadionului sa spuna cateva cuvinte despre aceasta actiune.

 9. manu spune:

  io are dreptate…urne. daca fiecare baga cate 1,5,10 lei…la meci…se strange ceva!

 10. stegar spune:

  exact…si in 2-3 meciuri cu urne se pot aduna vreo 1000 de euro…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s