O fotografie color de la Steagu’ – Beşiktaş

O secvenţă în culori de la legendarul meci cu Beşiktaş Istanbul de pe 2 octombrie 1974. Pe fundal avem Tribuna I înţesată de suporteri precum şi o antenă, probabil proprietate a celor de la Radio România. În prim-plan, doi jucători „stegari” şi trei turci disputându-şi supremaţia aeriană (probabil un atac braşovean), în spate, un al treilea „stegar” aşteptând o respingere favorabilă

Chestia cu fotografiile astea color de demult e tare stranie. Sunt parcă o frântură de vise. Pentru mine cel puţin, care nu am apucat să trăiesc acele vremuri.Văd zeci, poate sute de fotografii în alb-negru încât la un moment dat sunt tentat să cred că alb-negru era nu doar pe film ci şi în realitate. Iar când ochii au ocazia să întâlnească o frântură din acea realitate în culori e uşor de explicat starea de visare.

Nu mai ştiu sursa, probabil de pe un site turcesc.

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Ovidiu spune:

  Ceea ce se vede din tribune este partea centrala a T1 de astazi, zonele laterale ale acelei tribune au fost construite mai tarziu, cred ca la sfarsitul deceniului 8, inceputul deceniului 9. N-am chef de „searchuit” acum, dar imi amintesc perfect de un meci de „B” cu Dinamo Slatina, cand am stat pe bicicleta, la gard, in locul unde e acum treimea dinspre Fartec a T1.

  1. Răzvan Ionuţ Dobrică spune:

   Într-adevăr, tribuna 1 încă arată în 1974 la fel ca atunci când a fost înălţată, anume 1936!

   Extindere a început prin 1977-78 şi, într-adevăr, a fost finalizată destul de târziu. E la pagina stadionului o poză cu Gyorffy la sfârşitul carierei şi se văd grinzile de fier ce începeau să prelungească T1.

 2. sasu spune:

  cel din stanga cred ca e Papuc, iar cel din dreapta parca seamana cu Nelu Naghi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s